Съдът решава ще остане ли за постоянно в ареста мъжът, заплашил с убийство Ива Митева

51

Днес ще стане ясно ще остане ли за постоянно в ареста мъжът, който заплаши с убийство председателят на Народното събрание Ива Митева

Софийският районен съд ще реши днес дали да остави за постоянно в ареста мъжът, задържан по обвинение, че е заплашил Ива Митева с убийство. Той е криминално проявен, като по първоначална информация е направил самопризнания малко след ареста си в района на Стара Загора.

 За отправените заплахи за живота на председателя на Народното събрание се разбра в петък, когато Тошко Йорданов от „Има такъв народ“ оповести получената информация. По-късно от Министерството на правосъдието уточниха, че мейлът е пристигнал при тях предната вечер. Те са сигнализирали МВР и службите, съобщават от Нова.

От ГДБОП веднага се задействаха и само часове след като стана известна тази информация, мъжът беше установен и арестуван.

Арестът на мъжа, заплашил с убийство Ива Митева, е извършен в Стара Загора. Именно пред местните криминалисти мъжът е направил самопризнания.

Арестът е извършен около 20 часа. По информация на NOVA задържаният е 26-годишният Любомир Яков. През 2020 г. той е получил условна присъда за това, че е отправил телефонна заплаха за взривяване на автогарата в Пловдив. Отново там през 2019 г. е реализирал друга престъпна схема чрез крадене на фалшиви профили в интернет и искане на пари.

По публикацията работи: Ралица Димитрова