Почина голям български бизнесмен и журналист

217

Едно от знаковите лица на култовото списание „Отечество“ и на българския бизнес, е починал днес сутринта след кратко боледуване.

74-годишният Борислав Дионисиев си тръгна на голяма дата – 6 септември, денят на Съединението, съобщава „24 часа“.

Той бе човек, който умееше да събира хора с различни политически възгледи, да изслушва, да убеждава с такт и търпение, да разказва умни истории. И най-вече да показва на своите най-близки, че ги обича. Правеше го с нежност и деликатност, както само истинските мъже могат да заразяват и дават опора с любов.

Борислав Дионисиев е роден в София на 27 юли 1947 г. Възпитаник е на Английската гимназия в София, където е съученик на Георги Пирински. Завършва „Външна търговия“ във Висшия икономически институт „Карл Маркс“.

Първоначално е представител за няколко държави на богатата гръцка фамилия Вардиноянис. Като техен пълномощник участва неуспешно в приватизацията на Булбанк. После навлиза в дистрибуцията на горива, работейки с държавната фирма „Петрол“. Постепенно създава веригата бензиностанции „Булвария холдинг“ и по различно време има дялове в дружества от няколко сектора.

По публикацията работи Снежина Раева