Ето как кожата ни може да ни предупреди за сърдечен удар

931

Един от основните симптоми на сърдечния удар е болката в гърдите. Съществуват обаче и някои други симптоми, които могат да ни предупредят за инфаркт

Според специалистите кожата на тялото ни също може да ни предупреди за сърдечен удар. Експерти от Американската академия по дерматология отбелязват, че промените в кожата могат да показват именно рисковете от сърдечни заболявания.

Малките лилави или червени линии под ноктите също разкриват тази опасност. Друг симптом може да бъде внезапната поява на странен обрив под формата на малки полупрозрачни натъртвания по кожата. Той може да се разпространи и по ноктите.

Такива обриви сочат, че има мастни отлагания на холестерол. Експерти съветват да се консултирате с лекар максимално бързо, ако забележите подобни петънца по себе си. Лечението ще намали количеството на триглицеридите в кръвта и трябва да бъде насочено към профилактика на сърдечно-съдови заболявания, пишат още от zdrave.to

Може да има противопоказания. Преди да се лекувате, при подобни здравословни проблеми незабавно се консултирайте със специалист.

По публикацията работи: Ралица Димитрова