Тези признаци издават, че пиете прекалено много вода

blank
Снимка: Pixabay
- Реклама -

Както повечето от нас добре знаят необходимо е да пием голямо количество вода, за да бъдем здрави

Водата е жизненоважна за човешкото тяло и поддържането на хидратацията трябва да бъде основен приоритет за всеки, който иска да води здравословен начин на живот. Но всъщност в стремежа си да сте хидратирани е възможно да влагате твърде много усилия.

От своя страна приемът на твърде много вода може да доведе до състояние, наречено хипонатриемия. Това е състояние, при което представлява опасен спад в нивата на натрий в кръвта. Въпреки че е сравнително рядко да се постигне водна интоксикация, това може да се случи, ако надвишите това, което тялото ви може да отдели.

- Реклама -

Ето кои симптоми издават, че сте се свръхидратирали:

Ставате многократно през нощта до тоалетната

Говорете с Вашия лекар, ако често се налага да ставате от леглото по този повод. Повечето хора уринират шест или седем пъти на всеки 24 часа според Medical News Today. Ако установите, че уринирате по-често от това и се налага да се събуждате през нощта причината за това може да е, че пиете твърде много вода. Други състояния като инфекции на пикочните пътища, диабет, проблеми с простатата и слабост на тазовото дъно също могат да причинят често уриниране, така че говорете с Вашия лекар, ако забележите, че уринирате много повече от обикновено.

 Краката, ръцете или устните Ви са подути

Възможно е тялото да задържа излишната течност. Един признак, че изпитвате електролитен дисбаланс е подуване в ръцете, краката или устните. Тъй като пиенето на твърде много вода може да доведе до ниски нива на натрий в кръвта това може да накара клетките на тялото да се подуят и да задържат течност. В някои случаи клетките в тъканите на лицето или крайниците се чувстват или изглеждат подпухнали, ако сте пили твърде много вода.

Имате дълго време главоболие и изпитвате гадене

Постоянното пулсиращо главоболие може да се дължи на подуване на мозъка. Отново ниските нива на натрий в кръвта след пиенето на твърде много вода може да са причина за главоболие и гадене.

По публикацията работи: Ралица Димитрова

- Реклама -