Според Зухра Павлова, кандидат на медицинските науки, ендокринолог в Московския държавен университет „да попаднеш на отровена с нитрати диня в разгара на сезона е рядкост“.
„Отравянето с нитрати беше актуално преди половин век, когато дините бяха много по-скъпи от торовете“, обясни лекарят и добави, че няма да има проблеми с нитратите, ако изберете плод с подозрителни петна и бучки по повърхността, предаде DarikNews.
„Най-опасното нещо в динята е фруктозата. И това е научен факт”, подчерта Зухра Павлова. „Фруктозата задейства процес в тялото, подобен на глада: продължавате да се чувствате гладни, дори ако сте преяли с диня. Това води до риск от наднормено тегло и затлъстяване“, предупреди ендокринологът.
Тя обясни, че е много лесно да се справим с излишната фруктоза.
„Винаги трябва да ядете динята като десерт – не повече от 200-300 грама като количество. Няма нужда да разширявате с големи количества от плода стомаха си – с годините еластичността му намалява и може да рискувате да се сдобиете с „динено шкембе”, съветва лекарят.
Планирането на екскурзия до Япония може да бъде вълнуващо, но и предизвикателно. За да се…
С всяка година интериорният дизайн се променя и развива, като носи нови тенденции и концепции…
Данъчната оценка на имот е процес, който се изисква при различни сделки или административни процедури,…
Пантофите за детска градина са неразделна част от ежедневието на всяко дете. Те не само…
Възможността да не сме единствените разумни същества във Вселената винаги е интригувала света. Какво ще…
Доколко животът на Земята се влияе от слънчевата радиация? Ново проучване доказа въздействието на електромагнитните…
Leave a Comment