Терористична атака в супермаркет в Нова Зеландия: Ранени са шестима души (СНИМКИ/ВИДЕО)

63

Терористична атака е станала в супермаркет в Нова Зеландия. Нападателят е ранил шестима души, като трима от тях са в тежко състояние. Извършителят е застрелян от полицията

Терористична атака в супермаркет в Окланд. Привърженик на ИДИЛ е ранил шестима души с нож в най-големия град в Нова Зеландия. Полицията е застреляла извършителя.

 

„Опасен екстремист предприе терористична атака срещу невинни новозеландци“, каза Ардърн на брифинг.

Нападателят е бил гражданин на Шри Ланка. Той е живял в Нова Зеландия в продължение на 10 години и е  „представлявал интерес“ за органите на реда от около пет години, каза тя.

Мъжът е убит в рамките на 60 секунди от началото на атаката, каза тя, добавяйки, че мъжът е бил вдъхновен от групировката „Ислямска държава“.

„Това беше (престъпление от) омраза, беше погрешно. Това беше извършено от индивид, а не от религия“, каза Ардърн. „Той единствено носи отговорността за тези действия.“

От шестимата ранени трима са в критично състояние, единият в тежко, а друг в умерено състояние, съобщават още от агенция Фокус.

Свидетели разказаха пред репортери пред търговския център, че са видели няколко души да лежат на пода с прободни рани. Други казаха, че са чули изстрели, когато са бягали от супермаркета.

 

По публикацията работи: Ралица Димитрова