Прогноза за времето в петък

101

През нощта ще преобладава ясно време и вятърът в повечето райони ще стихне. В Източна България ще има временни увеличения на облачността и ще духа слаб североизточен вятър. Утре облачността ще е променлива, без валежи. Вятърът ще е слаб, предимно от североизток. Сутринта ще е по-хладно от днес, а през деня максималните температури ще са предимно между 22° и 27°.

Над планините облачността ще е променлива. Валежи са малко вероятни. Вятърът ще е слаб от запад-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 17°, на 2000 метра – около 10°.

Над Черноморието облачността ще е променлива. Повече слънце ще има в часовете около обяд. Ще духа до умерен североизточен вятър, който привечер ще отслабне и ще се ориентира от изток-югоизток. Ще бъде по-хладно с максимални температури 22-25°. Температурата на морската вода е около 25°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 54 мин. и залязва в 19 ч. и 58 мин. Продължителността на деня е 13 ч. и 04 мин. Луната в София изгрява в 2 ч. 30 мин. и залязва в 18 ч. и 23 мин. Фаза: четри дни след последна четвърт.