Жълт код за силен вятър е обявен в голяма част от страната

68

Жълт код за опасно време е обявен в 18 области на България. Очакват се силни пориви на вятъра в по-голямата част от страната

 Денят започва с температури от 13 до 20 градуса. Преди обед облачността ще бъде разкъсана. Повече облаци ще има в следобедните часове над Черноморието. Валежи не се очакват.

Ще духа предимно умерен северозападен вятър, който до вечерта почти навсякъде чувствително ще отслабне. Хладно за началото на септември с преобладаващи максимални температури между 21° и 26°, съобщават от НИМХ.

Над планините облачността ще е променлива, след обяд по-често значителна, но без съществени валежи. Ще духа силен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 15°, на 2000 метра – около 7°.

Над Черноморието облачността ще е променлива, след обяд по-често значителна, но без съществени валежи. Ще духа до умерен вятър от север-северозапад, който до вечерта ще отслабне. Максимални температури на въздуха: 24°-26°. Температурата на морската вода е 25°-26°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

По публикацията работи: Ралица Димитрова