Двама горски са в болница след побой от бракониери в Сливенско

326

Двама горски са в болница след побой от бракониери. Случката е станала днес около обяд. Екипът е спрял  каруца, натоварена с дърва и управлявана от 10-годишно дете. На мястото са пристигнали и роднини на детето, които са проявили агресия към служителите

Двама служители на Югоизточното държавно предприятие /ЮИДП/ – Сливен са в болнично заведение след нападение от заловени нарушители, съобщиха от ЮИДП.

Инцидентът е станал днес около обяд, когато екип от предприятието е забелязал каруца, натоварена с дървесина с неясен произход в местността Ормана край ямболското село Завой.

Около десетгодишно момче е карало каруцата и е било спряно за проверка. На място са пристигнали роднини на детето, които проявили агресия към проверяващите и ги заплашили с нож. Детето е избягало, пишат от novini.bg

Служителите са сигнализирали на телефон 112, но преди да пристигне полиция, група от още близки и роднини на заловените са ги нападнали.

След побоя двама от служителите са настанени в болница със средни телесни травми по главата и крайниците, а третият се е разминал с охлузвания и рани. По-късно служители на ПУ-Ямбол са установили самоличността на един от нападателите.

Предстои да се съставят актове за административно нарушение. Провеждат се допълнителни следствени действия от органите на МВР.

По публикацията работи: Ралица Димитрова