Нинова: Неявяването на ДБ означава, че те не искат да има редовен кабинет (ВИДЕО)

70

Лидерът на БСП Корнелия Нинова с първи коментар на отказа на Демократична България да се явят на консултациите за третия мандат

„Демократична България“ отказаха среща за актуализация на бюджета и редовен кабинет. Това е тяхно решение, за което ще носят отговорност. Нека си решат вътрешните въпроси, защото вчера техен представител каза, че ще дойдат на разговор. Правим си оценка и изводи от техните действия. За нас неявяването на ДБ значи, че не искат редовен кабинет, а нови избори. Те не искат промяна на съдебната система и модела „Борисов“, заяви лидерът на левицата Корнелия Нинова.

„С отказа да дойдат на среща отказват да разговаряме за актуализацията на бюджета – т.е пенсионерите, лекарите, границата и бизнеса да останат без пари“, съобщи соц лидерката. Според нея всичко от програмата на ДБ е щяло да се обсъди и е записано в конкретика – закриване на спецсъдилищата, ограничаване на главния прокурор и др.

От партията не се отказват от срещата си с „Има такъв народ“, насрочена за сряда. В четвъртък се събира Колективния орган на Националния съвет на партията. На този форум ще се реши как ще процедира партията.

„Ние сме последователни, каквото сме казали, ще го направим докрай. При това, искаме това, което се казва, да се казва публично. За нас беше логично поне от „Демократична България“ да имат смелостта публично да кажат защо няма да ни подкрепят. Скриха се! Нашият подход е за публиност и прозрачност. Ние не можем да се откажем на средата на пътя.“, посочи лидерът на БСП.

 

По публикацията работи: Ралица Димитрова