Гордост: Николай Русев спечели два медала на Световното по спортно катерене

35

15-годишният Николай Русев спечели два медала на Световното по спортно катерене

Сребърен медал за Николай Русев в комбинацията в последния ден на световното първенство във Воронеж.

Днес се проведоха последният старт на световното първенство по спортно катерене за юноши и девойки – в дисциплината скорост във възрастовата група Youth B (14-15 г.) Николай Русев и Николай Ангелов се класираха за финала с личен резултат, съответно 7,16 сек. и 7,99 сек.

На финала за първите 16 в групата Ники Русев успя да запази класирането си от квалификацията и зае 7-мо място. Николай Ангелов свали още 35 стотни от личния си резултат в скоростта и с време 7,58 сек. се изкачи на 10-то място, съобщават от Българската федерация по катерене и алпинизъм.

Снимка: Българска федерация по катерене и алпинизъм

След приключването на скоростта стана известно класирането за комбинацията в групата юноши 14-15 г., която е за състезателите, взели участие в трите дисциплини на катеренето – трудност, боулдър, скорост. Николай Русев завоюва втория си медал – сребърен на световното първенство с 10 т. от трите дисциплини. Шампион е Дилън Кънтримен от САЩ, а третото място е за Тимо Ужник от Австрия. Николай Ангелов е 5-ти в комбинацията, а Боян Киров – 9-ти.

Николай Русев завоюва втория си медал – сребърен на световното първенство с 10 т. от трите дисциплини. Шампион е Дилън Кънтримен от САЩ, а третото място е за Тимо Ужник от Австрия. Николай Ангелов е 5-ти в комбинацията, а Боян Киров – 9-ти.

В класирането по нации на световното първенство начело е отборът на САЩ с 4 златни, 3 сребърни и 3 бронзови медала, следвани от Великобритания с 3 златни и 3 сребърни, и Япония с 3 златни, 2 сребърни и 3 бронзови медала. България е на 9-то място от общо 15 страни спечелили медали сред 38-те участнички в шампионата.

По публикацията работи: Ралица Димитрова