Британски учени установиха кои плодове намаляват риска от поява на инфаркт при хората. Според специалистите това са горските плодове и най-вече ягодите и боровинките. Тези плодове са изключително полезни за здравето на на сърцето
Хората, които консумират повече дребни безкостилкови плодове, имат по-ниско кръвно налягане, пише в. „Дейли експрес“, позовавайки се на британско проучване.
Боровинките и ягодите съдържат изобилие от растителни съединения, наречени антоцианини. Те придават на плодовете ярките им цветове и според експертите са полезни за здравето и в частност за сърцето на човека, пишат от Нова.
Авторите на проучването от Кралския университет в Белфаст са установили, че за жените, които хапват повече от три порции боровинки или ягоди седмично, рискът от инфаркт е с 34 процента по-нисък, отколкото за тези, консумиращи по-малко плодове.
Учените също така смятат, че антоцианините правят кръвоносните съдове по-еластични и помагат за нормализиране на кръвното налягане. Експертите допускат, че червата са частично отговорни за благоприятното въздействие на флавоноидите върху кръвното налягане.
По публикацията работи: Ралица Димитрова
хранителната фирма „Брадърс Секюрити“, чиито служители бяха замесени в скандала с бития мъж, който по-късно…
Известният шоумен и приближен на певицата Стас Барецки свидетелства, че състоянието на Пугачова е много…
Официално 27 юни се чества за Световен ден на риболова от 1985 г. по решение…
Преди Хърватия да влезе в еврозоната, ние бяхме с по-добър кредитен рейтинг от тях, сега…
"Дори промъкването през водопроводните тръби не помага на руските войски да превземат Часов Яр", пише Forbes…
Феновете на Левски, които организираха протест срещу собственика Наско Сираков и забавиха началото на домакинския…
Leave a Comment