Силни магнитни бури ни очакват през септември. На кои дати

5398

Магнитните бури са проблем, който мъчи голяма част от населението. Специалистите препоръчват да се спазват определени правила в дните, когато има подобни явления.

През септември 2021 г. се очакват само 2 магнитни бури, но те ще бъдат много силни. Първото геомагнитно смущение ще започне на 6 септември. Учените прогнозират, че потокът от слънчева светлина, ще достигне нашата планета точно на тази дата, съобщава actualno.

Според здравните експерти мощната магнитна буря може да има изключително негативно влияние върху здравето на пациентите с хипертония, както и при тези със заболявания на сърцето и кръвоносните съдове. Хората, претърпели инсулт или инфаркт, трябва да бъдат особено внимателни на този ден. Втората магнитна буря се очаква на 26 септември, тя ще бъде дори по-мощна от предишната, така че геомагнитното смущение може да има изключително негативен ефект върху благосъстоянието дори на здрави хора.

Трябва да бъдете особено внимателни през този период. Съветът на лекарите е напълно да се откажете от физическата работа, спорта и тежката умствена работа. Хората, които са особено чувствителни към подобни явления, е добре предварително да си набавят всички необходими лекарства. Също така е важно през тези дни да се въздържате от лошите навици и да заложите на консумацията на по-лека храна. Периодът е подходящ за медитация и преосмисляне на живота. Но в никакъв случай не се фокусирайте върху провалите и неуспехите в миналото. Това ще ви помогне да преминете по-леко през тези негативни явления.