Най-малко 60 души пострадаха при взривове в склад за боеприпаси в Казакстан

73

Взрив избухна в склад за боеприпаси в Казакстан. Най-малко 60 души са пострадали в тежкия инцидент. Сред ранените са и военни служители

60 души са ранени от взривове в склад на военна част в Южен Казахстан, предаде ТАСС, цитирайки администрацията на района. 11 от пострадалите са военни.

Инцидентът е станал около 19 ч. местно време във военна част, разположена в Байзакския район на Жамбилска област на Казахстан, край един от складовете се е стигнало до възпламеняване, съобщават от Нова.В резултат от пожара е избухнал взрив.

 

В склада се съхраняват инженерни боеприпаси, използвани за взривяване, няма снаряди с далечно действие. Затова не летят осколки и фрагменти от боеприпаси, уточни Министерството на отбраната на Казахстан.

 

Взривовете имат главно характер на ударна вълна. Казахстанските власти евакуираха военнослужещи от военно поделение в Жамбилска област, където се случиха експлозиите.

„Служителите в тази военна част са евакуирани и са настанени във военните части на Жамбилска област“, ​​се казва в съобщението.

По публикацията работи: Ралица Димитрова