Асен Василев: При тези условия бих останал в редовен кабинет

160

Служебният министър на финансите Асен Васлев изброи няколко условия, при които той би останал на поста финансов министър в едно редовно правителство. Към момента обаче Василев е категоречен, че няма да участва никъде, докато не приключи със задълженията си в служебния кабинет.

„В момента единственото, в което участвам, е служебният кабинет. Смятам, че служебният кабинет е деполитизиран и трябва да остане такъв. Докато не си свърша работата като финансов министър, няма да участвам в нищо”. Това коментира служебният министър на финансите Асен Василев пред журналисти в парламента относно евентуално участие в редовно правителство, предаде БТА.

В отговор на въпрос той изброи условията, при които би влязъл в какъвто и да е управленски формат. „Това, което е необходимо, за да работя в един кабинет и да се чувствам полезен: първо трябва да имаме обща визия по това как и каква финансово-икономическа политика ще се провежда. Трябва да имам свобода в избора на екипа. Министерският съвет като един колегиален орган трябва да бъде сформиран с колеги, с които може да се работи и имаме обща визия какво да се случва. И, разбира се, не на последно място, не обичам телефонни обаждания, така че трябва да имам тази свобода на вземане на решения, която имам в момента и която президентът ми е предоставил”, заяви Асен Василев.

По публикацията работи: Мариела Анастасова