Кралица Елизабет ще съди принц Хари и Мегън Маркъл?

775

Британската кралица Елизабет Втора е инструктирала своите помощници да изготвят план за съдебен иск, в случай, че изявленията на нейният внук принц Хари и съпругата му Меган Маркъл  бъдат счетени за клевета, предаде Риа Новости, позовавайки се на сп. Sun

Според кралското семейство всичко си има граници. „Нейно Величество е ядосана от постоянните нападки. Хари и Мегън трябва ясно да разберат, че повтарящите се атаки са неприемливи “ твърди източникът.

Според информацията юридическите специалисти на кралското семейство сега се свързват с компании, които се занимават с „въпроси за клевета и поверителност“. Във фокуса са мемоарите на принц Хари, които трябва да излязат през 2022 г.

„Ако някой е посочен в книгата и е пряко обвинен в нещо, това може да бъде клевета, както и нарушение на правото на неприкосновеност на личния семеен живот“, казва източникът.

Заедно с това той добави, че адвокатите на кралското семейство могат да се свържат с издателите на книгата „Penguin Random House“. Бъкингамският дворец отказа коментар.

 В момента отношенията между принц Хари и Меган с останалата част от кралското семейство остават много напрегнати. Преди повече от година принц Хари и съпругата му Мегън Маркъл обявиха, че се отказват от статута на високопоставени членове на кралското семейство и възнамеряват да станат финансово независими.Промените влязоха в сила на 31 март 2020 г. От този ден двойката загуби възможността официално да представлява кралица Елизабет Втора по време на пътувания, да изпълнява други церемониални задължения и да използва титлата Техни Кралски Височества.

Впоследствие принц Хари и Меган Маркъл дадоха няколко скандални интервюта, пред американската телевизионна водеща Опра Уимфри обвинявайки членове на кралското семейство и обкръжението им в расизъм и безразличие към проблемите им.

Превод и редакция „Нова Варна“, Ралица Димитрова