Цял гръцки квартал пропищя заради норка в канализацията

337

Цял гръцки квартал е изпаднал в ужас, след като норка е проникнала в канализацията и е влязла в тоалетните на няколко къщи в град Кастория, съобщава АНА-МПА.

Първоначално норката е била открито в банята на едноетажна къща. Веднага е била информирана противопожарната служба, но дошлите служители не успели да намерят норката никъде.

Малко по-късно пожарната приела второ обаждане от същия квартал, но от три къщи по-надолу. Там домакинята влязла в банята си и видяла животинче да излиза от тоалетната чиния и да се разхожда в помещението. Жената обаче запазила хладнокръвие и затворила капака на тоалетната чиния, за да не може неканеният гост да избяга, пише БТА.

Според Никос Панайотопулос от Дружеството за защита на околната среда в Кастория, след като излязла от банята на първата къща, норката е влязла в централната канализационна мрежа, след което отново е навлязла в отклонение, което я отвело във втората баня.

В края на краищата пожарникарите успели да заловят малкото животно. Жителите се надяват това да е изолиран инцидент, но Панайотопулос казва, че най-вероятно норките могат да преминават по канализационните тръби, защото вътре са намирани следи от тях.

По публикацията работи: Мариела Анаастасова