Кървава стрелба в Англия: Загинало е и дете

244

Кървава стрелба във Великобритания. Мъж  нахлул в частен дом и е убил млада майка и нейното дете. След това е застрелял още няколко души, докато се опита да избяга

Масово убийство шокира английския град Плимут. Шестима души бяха убити вчера по време на стрелба. Става въпрос за трима мъже и две жени. Сред загиналите е и дете.

Полицията в града по-късно потвърди, че и стрелецът е загинал. Друга жена била откарана в болница, също е починала, съобщават от БТВ.

Един от кварталите на Плимут беше отцепен. Свидетели видяха няколко хеликоптера-линейки да се приземяват в района. Местната полиция заяви, че стрелбата не е била терористичен акт.

Според съседка на жертвите мъж е разбил вратата на частен дом и убил млада майка и детето й. След това започнал да бяга и застрелял двама души, които разхождали кучетата си.

Медиите на Острова съобщават, че полицаи са елиминирали стрелеца, но това не е официално потвърдено. Такива престъпления са голяма рядкост във Великобритания. Това е първото подобно от 11 години.

По публикацията работи: Ралица Димитрова