Разкриха подробности за тежкия инцидент, в който загина Антон Петров-Хамстера

2509

В събота по време на офроуд в Рила загина Антон Петров по прякор Хамстера. Той е един от тримата оправдани по делото „Октопод“.

Трима приятели на Петров останаха живи, като се опитваха до последно да го спасят. Въпреки бързата намеса на Бърза помощ и няколко линейки, малко след инцидента Петров почина.

Тежък инцидент: Загина Антон Петров по прякор Хамстера

От Планинска спасителна служба – Благоевград  съобщиха, че спасители са участвали в акцията в събота вечерта. Тогава около 20:30 часа е получен сигнал за произшествие с високопроходим автомобил, при което водачът е тежко пострадал, а спътниците му са били с различни, но по-леки травми.

Към 17:30 часа при изкачване на стеснен изоставен горски път автомобилът е стъпил много близо до ръба на затревен участък, който е изглеждал стабилен, но под тежестта на машината поддава и се отронва в стръмно дере, това посочват от Спасителната служба. Джипът се е преобърнал няколко пъти по склон, с дължина повече от 60 метра и пада от 30 метра височина, пише DarikNews.

Веднага след получаване на сигнала към мястото на инцидента се отправят десет спасители от отряда в Благоевград, разделени на две групи, с цел по-бързо пристигане до пострадалите. На място установяват, че водачът на автомобила Антон Петров е с множество травми, a впоследствие изпада в безсъзнание.

Въпреки предприетите от спасителите действия и притеклите се на помощ приятели на пострадалите, към 23 часа състоянието на Петров рязко се е влошило и малко след това починал.

Пострадалите са извозени с автомобил на Планинската спаситела служба и предадени на екипи от Центъра за спешна медицинска помощ в Благоевград. Акцията е продължила до 4.30 часа в неделя.

От ПСС в Благоевград изказват съболезнования на семейството и приятелите на загиналия и благодарят на приятелите му за оказаната помощ по време на тежката акция.

Антон Петров е знакова фигура в криминалния свят в последните няколко години. Собственик е на няколко фирми. Той е един от задържаните от групата за отвличания „Наглите“. Сочен е за приближен на бившия съветник на ДАНС Алексей Петров. Беше и сред обвиняемите по делото „Октопод“. Преди две седмици, 11 години след шумната акция „Октопод”, съдебният процес приключи на втора инстанция с оправдателна присъда.

По публикацията работи: Мариела Анастасова