Ивет Лалова и Инна Ефтимова отпаднаха за полуфиналите на 200 м в Токио

89

Българките Ивет Лалова и Инна Ефтимова отпаднаха за полуфиналите на 200 метра в Токио

Опитната Лалова завърши пета в серията си. Тя постигна най-добър личен резултат за сезона с 23,39 сек, но това на ѝ помогна да продължи в надпреварата.Досега най-доброто ѝ постижение през годината беше 23,71 сек. Преди пет години в Рио 2016 Лалова стана осма в бягането на 200 м, предаде

Ефтимова също завърши пета в серията си с 23,42 сек, а най-бърза в нейната група беше Муджинга Камбунджи с 22,26 сек. Българката се доближи на 0,01 сек от върховия си резултат в кариерата си.

„Изпитах радост и щастие от това, че стигнах до тези пет (участия), защото имаше моменти, в които изглеждаше невъзможно. Олимпиадата изглеждаше неосъществима с пандемията, която ни застигна миналата година, с моя труден сезон, почти невъзможен, защото направих само един-два старта, с контузията, която имах през май – разтежение на сухожилието. Наистина тези пет започнаха да изглеждат като мираж“, каза Лалова пред БНТ.

Спортистката сподели, че в началото не е имала абсолютно никакви планове да продължавада тренирам до Токио. “ В следващия момент нещата така ме хванаха и завихриха и толкова ми харесаха – видяхме, че направих едни от най-хубавите си сезони именно преди две години в Доха, с едни от най-силните ми резултати на 200 метра. Това ме увлече много. Оттогава изминаха две години, които бяха много тежки за всички нас. Затова усещам щастие и гордост“, добави Лалова.

По публикацията работи: Ралица Димитрова