Нещата, които трябва да направите сутрин ако ви предстои натоварен ден

blank
Снимка: Pixabay
- Реклама -

Сутрините могат да бъдат наистина тежки, особено ако ни предстои натоварен ден. Има обаче някои неща, които можем да направим, за да бъдем по-спокойни и уравновесени 

Ето какво може да направите сутрин ако ви предстои натоварен ден:

Дръпнете пердетата / вдигнете щорите

- Реклама -

Ярката слънчева светлина ще помогне на циркадния ви ритъм да разбере, че е сутрин и ще ви накара да се почувствате по-будни и готови за деня.

Запишете нещата, за които се притеснявате

Ужасяват ли ви определени неща за деня, като важна среща, тежка задача или труден разговор? Първите 20 минути след събуждането са прозорец на възможности. Все още изпитвате релаксиращия свят на алфа вълните и имате силна връзка с подсъзнанието си. Запишете притеснението си и опишете как се чувствате. След това може да се опитате да сглобите частите от пъзела.

Направете си списък със задачи за деня

Приоритизирайте нещата въз основа на това дали са критични за времето, важни или приятни за изпълнение. Започнете със задачи, които са критични и важни и чак след това стигнете до останалите. Друг метод е да вземете „4D решения“ от списъка си със задачи. Напишете ги в най-добрия квадрант: Направи – Отложи – Делегирай – Изтрий.

 Забавете дишането си, преди да започнете работа

Преди да включите компютъра си, отделете 60 секунди, за да забавите дишането си. Забавянето на дишането до шест или по-малко вдишвания в минута активира вашата парасимпатикова нервна система, като ви дава спокойствие и контрол през останалите дни при вземането на решения, пишат още от Profit.

Най-простият начин е да вдишате като броите до четири и да издишате като броите до шест, като повторите това шест пъти. Това е чудесна техника, която да използвате през деня, когато усещате напрежене.

По публикацията работи: Ралица Димитрова

 

- Реклама -