Ще подкрепят ли бъдещото правителство „Изправи се! Ние идваме!“

88

Според Татяна Дончева „Изправи се! Ние идваме!“ няма да отстъпи от своите искания за даване на подкрепа на бъдещо правителство.

„Ако питате мен и не си отговаряме лицемерно, оптимизмът се повишава за съставяне на правителство повече от думите на Бойко Борисов, че ще разпореди на групата си да излезе от пленарната зала и от думите на представителите на БСП, които са изключително изпълнени с оптимизъм. В общите приоритети и цели има пълно съвпадение в опорните точки. Но съвпадение в държанието никой досега не е установил. Общото кратно между трите партии на промяната беше в желанието да се разгражда моделът ГЕРБ, заяви Дончева, предаде БНР.

Това включва унищожаване на финансовите и силови бази, върху които моделът ГЕРБ съществува. Това разграждане беше започнато от служебното правителство. В най-голяма степен разграждането на финансовите бази стоеше върху министрите на икономиката и финансите. А на силите – върху вътрешното министерство. Отношението на ИТН към тези министри означава отношение към тяхната дейност по разграждането. Тоест то не се одобрява. Същевременно кандидатът за министър-председател спомена разграждането на модела ГЕРБ в приоритетите“, смята Дончева.