Филип Станев разкри подробности за кандидат-премиера на ИТН

353

Още днес ще стане ясно името на човека, когото „Има такъв народ” ще предложи за министър-председател

Това обяви депутатът Станислав Балабанов в кулоарите на парламента.

„Кандидатът на „Има такъв народ“ за министър-председател не е участвал досега в политиката, но е разпознаваемо лице“. Това заяви в „Тази сутрин“ зам.-председателят на ПГ на ИТН Филип Станев. Той допълни, че съставът на кабинета им е готов и очакват Румен Радев да връчи първия проучвателен мандат. Депутатът от партията на Слави Трифонов заяви още, че не търсят подкрепа от ДПС, защото по време на преговорите не са имали допирни точки по важни за тях теми.

Станев беше категоричен, че ИТН няма да подпише коалиционно споразумение с никоя партия.

Предложението за кабинет

Филип Станев заяви, че в момента, в който президентът им връчи мандата, те ще обявят кой ще бъде тяхното предложение за премиер. Преди дни държавният глава Румен Радев призова партиите да побързат с преговорите, защото е готов да връчи първия проучвателен мандат.

Той обясни, че е ясно предложението им и отговаря изцяло на това, което искат да направят в политиката: „Човек с качествено образование, с добър морал, с експертиза, с всичко онова, за да бъде различен от премиера Бойко Борисов“.

Депутатът посочи, че в преки политически действия техният кандидат досега не е влизал, но е разпознаваемо лице. Съставът на кабинета също е готов.

По публикацията работи Снежина Раева