Рашков за акцията покрай изборите: МВР не слугуваше на нито една политическа партия

16

Рашков представя отчет на финалните резултати от проведената мащабна полицейска операция в цялата страна за противодействие на престъпления срещу изборните права

„МВР не слугуваше на нито една политическа партия на тези избори”. Това заяви вътрешният министър Бойко Рашков.

„Нашите усилия да се осигурят и проведат честни избори постигнахме този резултат. От много дълго време в нашата страна не е имало такъв успех да се тушира криминалния вот в изборния ден или преди това. Данните на изборите показват, че такъв вот е снижен до минимум или е нямало, така че не се е отразил на крайния резултат на изборния процес”, заяви Бойко Рашков.

„Данните от проведените избори показват, че такъв вот или е нямало или той е снижен до минимум, така че не е се отразил на крайния резултат ба изборния процес. Това се признава от абсолютно всички, включително и от партии, които не са доволни от резултата си“, заяви Рашков.

Той припомни, че в Хасковска област са намерени списъци с 28 000 избиратели. „Никога до този момент у нас не са откривани списъци с лица, които се готвят да им бъде платено, за да гласуват за определена партия”, коментира вътрешният министър.

„Имаме много повече образувани досъдебни производства за купуване и продаване на гласове. Те са близо 100 на брой. Преди 4 април се брояха на пръстите на двете ръце”, каза Рашков. И отправи упрек към предишното ръководство на МВР, че „не си е мръднало малкия пръст”, за да предотврати този вид престъпност.