Хиляди гърци излязоха на протест срещу задължителната ваксинация: Не искат Бил Гейтс да ги чипира

413

Хиляди недоволни гърци излязоха на протест в редица градове на страната. Причината за недоволството е решението на правителството да въведе задължителна ваксинация, за всички служители, работещи в системата на здравеопазването

В столицата Атина полицията бе принудена да използва водни оръдия и сълзотворен газ срещу протестиращите, които в даден момент започнаха да хвърлят коктейл „Молотов“.

В пространството пред гръцкия парламент присъстваха представители на православната църква и симпатизанти на крайнодесните партии.

 

Повечето от тях държаха плакати с надпис „Не на задължителната ваксина!“ и „Не на санитарната диктатура!“ Част от присъстващите заявиха пред местните медии, че цялата пандемия е от плана на Бил Гейтс, за да „инжектира чипове“ в световното населениe.

По последни данни около 45% от населението на Гърция е напълно ваксинирано, а над 52% имат първа доза, съобщават от novini.bg. Целта пред гръцките власти е населението да достигне колективен имунитет от над 70% преди началото на есента, за да бъде предотвратено ново пренатоварване на здравната система в страната.

По публикацията работи: Ралица Димитрова