Принц Джордж празнува своя осми рожден ден

55

Днешният ден е празник за кралското семейство. Принц Джордж, големият син на Кейт Мидълтън и принц Уилям, стана на 8 години

Кейт Мидълтън винаги отбелязва рождените дни на децата си като публикува техни снимки, които самата тя им е направила. И тази година херцогинята спази своята традиция, пишат от BBC

„Херцогът и херцогинята на Кеймбридж са щастливи да споделят новата снимка на принц Джордж по случай неговият осми рожден ден“, се казва в изявлението на двореца Кенсингтън.

На кадъра се вижда как принц Джордж позира в поло риза и сини шорти, седнал на капака на автомобил Land Rover Defender. Мнозина възприеха новата снимка като знак на почит към паметта на принц Филип, чиято любима марка автомобили бе Land Rover.

 

Принц Джордж Александър Луис е роден на 22 юли 2013 г. в болница „Света Мери“ в централната част на Лондон. Той направи първата си публична изява само ден по-късно, когато родителите му го представиха с гордост пред световните медии на стълбите на болницата.Той е трети по линия на британския трон след баща си Уилям и дядо си Чарлз.

Превод и редакция: „Нова Вест“, Ралица Димитрова