Скандал в парламента между ДПС и ДБ за „Росенец“ и „Буджака“

153
blank
Колаж: "Нова Вест"

Депутатите обсъждаха създаването на две отделни комисии за „Росенец“ и „Буджака“

Народното събрание гласува за създаването на временна комисия за миналогодишните събития около лятната резиденцията „Росенец“. „За“ гласуваха 193-ма народни представители, 1 беше против, а 12 се въздържаха.

Дълъг спор и остри реплики между депутатите  предизвика точката за създаване на комисия за „Росенец”, по предложение на „Демократична България”.

„Временната комисия за целия комплекс беше очаквана с голямо вълнение особено от ГЕРБ, да се надяваме че ще подкрепят.  Но тук е въпросът за бездействието на българските институции”, каза Христо Иванов.

От ДПС заявиха, че ще предложат разширяване на обхвата на комисията и с други случаи, като „Буджака“.

„Ако искате да си направите комисия за „Буджака” нека е отделна. Ние искаме отделна за „Росенец”, защото там вие от ДПС и ГЕРБ събрахте модела „Доган-Борисов”, каза Иво Мирчев.

„Ние станахме универсален виновник. На вас ви е смешно, защото вие знаете какво се случва „изотзадзе”. Направете още 40 дебата. Вижда се, че не можете да вземете едно решение без ДПС”, коментира Тома Биков от ГЕРБ.

„На нас от БСП изобщо не ни е смешно. Ние ви предлагаме друг подход. Ще подкрепим и двете инициативи за създаването на тези комисии”, заяви Крум Зарков от БСП.

В крайна сметка идеята за разширяване на обхвата на комисията не беше приета. Но комисията за Росенец беше одобрена.