Корнелия Нинова: Получихме покана от “Има такъв народ“, ще участваме в преговори

154
blank
Снимка: Пресцентър

Националният съвет на БСП ще реши

„Днес получихме две покани. Едната е от президента Радев за консултации с парламентарната група на „БСП за България“ утре в 11:30 ч., на която ще се отзовем и ще кажем нашата позиция по отношение на предстоящите процедури и позиции, предстоящи в следващите дни по връчването на мандата“, заяви Корнелия Нинова. 

„Получихме и втора покана от „Има такъв народ“ за консултации за формиране на правителство в Република България. Тази среща ще бъде в събота, тук в парламента. Ние сме готови за диалог и смятаме, че в тази ситуация разговорите между парламентарните групи са необходими, дори и задължителни, за да намерим най-верния път. Излъчваме контактна група, приехме я сега на парламентарна група. Ще участваме в тези разговори по покана на “Има такъв народ”, посочи още лидерът на БСП.

„Всичко, което ще се случи в събота в тези разговори ще бъде публично и след тях те ще бъдат отнесени към нашия колективен орган – Националния съвет на БСП. При нас тези решения се вземат от колективните органи. Така че разговорите ще бъдат предавани в Националния съвет. Там ще ги обсъдим и ще получим мандат от Националния съвет как да продължим оттук нататък“, каза тя.

„Надяваме се, че тази първа среща, няма да е последна. За всичко ще бъдете информирани публично“, коментира Нинова.