Цвета Караянчева и Михаил Миков говорят за перспективите пред новия парламент

blank
Кадър: bTV

Специални гости на тържественото първо заседание на парламента ще бъдат и всички бивши председатели на Народното събрание.

Преди да заемат местата си в официалните ложи, в специалното студио на bTV гостуваха председателят на 44-я парламент Цвета Караянчева и председателят на 42-то Народно събрание Михаил Миков.

„Ще ми бъде интересно да проследя от друга позиция какво се случва в парламента“, заяви Караянчева, която се надява, че новият парламент няма да повтори действията на предишния, който прие само „един нескопосан Избирателен кодекс“.

„Надявам се, че ИТН няма да намалят броя на парламентарните комисии, както заяви, че искат да направят“, каза Караянчева.

„Това е важен ден за парламентаризма“, отбеляза Миков, според когото българските граждани вече са уморени, „политическата ситуация е сложна“ и ниската изборна активност е показателна за отношенията на българите.

„Надявам се ИТН да проведат разговор с всички политически сили в парламента. Това не е шоу, трябва да спрат да четат от ауоткюто“, заяви Караянчева, но каза, че не се надява да това да стане и ИТН да преодолеят „високомерието си“, като даде за пример служилото се в предишния парламент.

Според Михаил Миков обаче има вероятно за дясно управление, тъй като победителите са „десни и ще намерят допирни точки с останалите в десницата“

По публикацията работи Снежина Раева