Цвета Караянчева и Михаил Миков говорят за перспективите пред новия парламент

blank
Кадър: bTV
- Реклама -

Специални гости на тържественото първо заседание на парламента ще бъдат и всички бивши председатели на Народното събрание.

Преди да заемат местата си в официалните ложи, в специалното студио на bTV гостуваха председателят на 44-я парламент Цвета Караянчева и председателят на 42-то Народно събрание Михаил Миков.

„Ще ми бъде интересно да проследя от друга позиция какво се случва в парламента“, заяви Караянчева, която се надява, че новият парламент няма да повтори действията на предишния, който прие само „един нескопосан Избирателен кодекс“.

- Реклама -

„Надявам се, че ИТН няма да намалят броя на парламентарните комисии, както заяви, че искат да направят“, каза Караянчева.

„Това е важен ден за парламентаризма“, отбеляза Миков, според когото българските граждани вече са уморени, „политическата ситуация е сложна“ и ниската изборна активност е показателна за отношенията на българите.

„Надявам се ИТН да проведат разговор с всички политически сили в парламента. Това не е шоу, трябва да спрат да четат от ауоткюто“, заяви Караянчева, но каза, че не се надява да това да стане и ИТН да преодолеят „високомерието си“, като даде за пример служилото се в предишния парламент.

Според Михаил Миков обаче има вероятно за дясно управление, тъй като победителите са „десни и ще намерят допирни точки с останалите в десницата“

По публикацията работи Снежина Раева

- Реклама -