Какво време ни очаква днес

88

Днес ще е предимно слънчево и отново горещо. Около и след обяд над крайните западни райони ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места там ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд с гръмотевици, ще има условия и за градушки. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 32° и 37°.

В планините ще е предимно слънчево. Около и след обяд над масивите от Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд с гръмотевици. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. Максималната температура на 1200 метра ще е около 26°, на 2000 метра – около 19°.

По Черноморието ще е слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 28°-31°. Температурата на морската вода е около 26°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 4 мин. и залязва в 21 ч. и 1 мин. Продължителността на деня е 14 ч. и 57 мин. Луната в София залязва в 0 ч. и 46 мин. и изгрява в 13 ч и 49 мин. Фаза: първа четвърт.