Голям пожар избухна на покрива на 16-етажен блок в Стара Загора: Евакуирани са хора

135

Огромен пожар е избухнал снощи на покрива на 16-етажна жилищна сграда в Стара Загора. Наложило се е незабавно спиране на тока. Евакуирани са всички хора от блока.

Пламъците са тръгнали от апартамен на последния етаж в кв. Самара.Няма пострадали в тежкия инцидент.

„Звъннаха на звънеца че има пожар в казаха да слизаме надолу по стълбите. Нямам представа какво се е случило“, разказва един от жителите на сградата пред Нова телевизия.

„Чух сирени, видях полиция и пожарни, след една минута разбрахме, че вече са пред блока и слязохме по най-бързия начин. Нямахме идея какво се случва. Видяхме просто как гори всичко на 16-тия етаж“, сподели друг.

Пожарът е бил загасен от три екипа на „Пожарна безопасност“, като от там го определят, като изключително сложен, заради височината на сградата.

До един часа през нощта са продължили гасителните дейности на сградата.

 

„Това е изключително сложен пожар. За щастие няма жертви и пострадали при този тежък инцидент. Пожарът е ликвидиран с помощта на три наши екипа. Както знаете, пожарът избухнана върха на 16-етажния блок, което допълнително е затрудни нашите действия. Но с 11 тона вода са извършени са извършени операции по пожарогасение и охлаждане на строителните елементи и конструкции “- обясни ръководителят на пожарната в Стара Загора, Антон Колев.

 „Има данни, че преди възникване на пожара в жилището се е намирал собственикът му. Той ще даде необходимите обяснения. Предстои разследване на причините. Разглеждат се няколко версии от небрежност при боравене с открит огън до неправилно ползване на електрически уреди”, каза още той.

По публикацията работи: Ралица Димитрова