Голяма змия влезе в хранителен магазин в село Давидково

897

Огромна змия влезе в хранителен магазин в родопското село Давидково

Собствениците разказват, че са забелязали влечугото между хранителните стоки. Те веднага напуснали обекта и се обадили на 112. Оттам обаче им отказали, защото “ те не изпълнявали мероприятия, свързани с животни,“съобщават от Nowini.bg.

„Преди половин час звънях отново на тел. 112. Казаха, че това е втори сигнал за змията, но нямали правомощия да се разпореждат с нея. Природозащитниците предупредили пожарната да не убиват змии, а да ги гонят. Казали на хората: Намерете смел човек да я извади отвътре! Какъв смел човек, хората са в шок! Никой не иска да влезе, змията е много голяма, не знаем как ще реагира“, споделя кметицата на Давидково Севда Чолакова.

„Преди малко разбрах, че екип на Пожарната все пак ще дойде да окаже помощ – да я извади от обекта и да я пусне на място извън селото. И се чудя кмет на село има ли правомощия пред тел. 112?! От спешния телефон колко време им е необходимо да вземат решение да предадат сигнала на пожарната в Баните? И ако на някого от хората му стане зле и три часа чака помощ, кой ще е виновен?!“, пита кметицата на Давидково Севда Чолакова, цитирана от Марица.Според хората вероятно змията е смок.

По публикацията работи: Ралица Димитрова