Времето се запазва горещо и днес, на места може да превали

57

Слънчево ще бъде и днес, като температурите отново ще са опасно високи. В някои райони в страната може да превали, може дори да паднат и градушки.

Времето в четвъртък ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от изток, по долината на Струма – от юг. След обяд и вечерта над крайните западни райони ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места там ще превали и прегърми, не са изключени и градушки. Остава горещо с максимални температури между 33° и 38°.

Над планините ще е предимно слънчево. След обяд над масивите от Западна България ще се развива купеста, в крайните западни райони и купесто-дъждовна облачност и на места там ще превали и прегърми. Ще духа до умерен югоизточен, по най-високите части – северен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 28°, на 2000 метра – около 22°.

Атмосферното налягане ще се понижава и ще бъде малко по-ниско от средното за месеца.

Над Черноморието ще е слънчево. Ще духа слаб до умерен източен вятър. Максималните температури ще са 28-31°. Температурата на морската вода е около 25°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.