След повече от 24 години: Баща се събра с изгубения си син

192

Баща се събра с изгубения си син след повече от 24 години, предаде BBC

Синът на Гуо Гангтанг е бил отвлечен от трафиканти на хора, когато е бил едва на двегодишна възраст.

Детето си играело само в двора на дома си в китайската провинция Шандонг, когато непозната жена го грабнала и го отвела на автогарата, където я чакал нейният партньор.

След това двойката се качила на междуградския автобус до съседната провинция. Там детето било продадено.

Бащата бил изключително разстроен от отвличането на сина си и бил решен на всяка цена да го намери. Мъжът обиколил повече от 20 провинции на мотоциклет в търсене на изгубеното си дете.

Похарчил всичките си спестявания, налагало му се да спи на улицата и да проси пари, но въпреки това не се отказал.

Докато търсил сина си, Гуо Гангтанг станал виден член на организации за изчезнали лица в Китай и помогнал на седем семейства да се съберат с отвлечените си деца.

Така, след повече от 26 години, изгубеното момче било намерено. В средата на месец юни полицията получила улики за местонахождението му и самоличността му била потвърдена чрез ДНК тест.

„След толкова много години синът ми най-после е при мен. Оттук нататък ще бъдем много щастливи заедно“ – сподели Гуо пред репортери.

В Китай отвличането и трафикът на бебета е проблем от десетилетия. Според проучванията всяка година в страната изчезват близо 20 000 деца. Много от тях се продават за осиновяване както в страната, така и в чужбина.

Превод и редакция: „Нова Вест“, Ралица Димитрова