Необходим ли е министър по ромските въпроси? (ВИДЕО)

368

Проектокабинетът на Слави Трифонов включва нов министър – по ромските въпроси. Какво мислят граждани в кв. „Факултета“ в София?

Лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов представи предложенията за членове на евентуалния бъдещ Министерски съвет. Според него трябва да има и министър (без портфейл) по ромските въпроси. Румен Бахов посети един от ромските квартали у нас, за да провери какво мислят хората за идеята.

„Нека да има човек, който да ни защитава. Постоянно ни тъпчат. Работим за жълти стотинки”, сподели един от живеещите в кв. „Факултета“.

„Министърът да обърне внимание на заплатите, да се грижи за нас. Нормално ли е да работиш за 600 лв. цял месец?”, пита друг жител на квартала.

„Останах въодушевена от предложението да има министър по ромски въпроси. Това се случва за първи път, беше време”. Това коментира в ефира на Нова телевизия и певицата Бони.

„Има достатъчно личности, които са се интегрирали и доказали. Д-р Антония Валентинова трябва да бъде уверена, силна, упорита и да приеме работата си отговорно. Ако може да бъде полезна за това общество и да им подаде ръка, защото те наистина имат нужда”, коментира още Бони.

По публикацията работи Снежина Раева