Унгария започва производство на руската ваксина Спутник V. Ето кога

48

Унгария обяви, че ще започне производство на руската ваксина Спутник V. Това ще стане до края на следващата година. Тогава се очаква да заработи заводът в град Дебрецен, предназначен за разработването на ваксини

Това обяви министърът на външните работи и икономическите отношения на Унгария Петер Сиярто на международния индустриален форум „Инопром“ в Екатеринбург, предава TACC.

„Тече стратегическо сътрудничество и в областта на откриването на завод за производство на ваксини в Дебрецен в края на следващата година и възнамеряваме да произвеждаме „Спутник V“ там, предвид факта, че тази ваксина се използва в 65 страни по света и, по всяка вероятност в бъдеще ще има голямо търсене“, обясни Сиярто.

Според него най-успешната програма в Европейския съюз по отношение на ваксинацията срещу коронавирус е изпълнена в Унгария и прагматичното сътрудничество с Русия изиграва важна роля за това. „Искам ясно да кажа, че не бихме могли да ваксинираме толкова много хора толкова бързо, ако не бяхме закупили руската ваксина“, увери първият дипломат на Будапеща, отбелязвайки, че благодарение на това е било възможно да се ваксинират 1 милион унгарски граждани.

По публикацията работи: Ралица Димитрова