Осъдиха актрисата Брижит Бардо. Каква е причината?

150

Съд в Северна Франция във вторник осъди Брижит Бардо на глоба от 5000 евро заради обида на ръководителя на Френската федерация на ловците, съобщават от News.in

Бившата актриса, икона от 60-те години, ще трябва да плати и 1000 евро обезщетение на Вили Шрен за нанесени неимуществени вреди, както и съдебни разноски в размер на 1000 евро

Съдът в Арас (Север) разпореди актрисата да  премахне в рамките на 15 дни
от сайта на организацията си за защита на животните публикуваната там статия с всички обидни изявления за главния ловец на Франция. На сайта също така трябва да бъде поместено съдебното решение по делото.

За адвоката на Брижит Бардо, Франсоа-Ксавие Келиджиян това е „решение, което говори за закона, изправено пред донякъде прекомерния характер на исканията на защитата“.

Статията с критики към ловците е публикувана на сайта през 2019 година. В нея актрисата изявява позиция по отношение на всички ловци, като пише, че те са „нечовеци, отличаващи се с рядко малодушие“, които със своите действия „тероризират животинския свят“.  Ръководителят на организацията същевременно е представен от актрисата като „класически пример“ за подобно отношение към животните, припомня агенцията.

Бардо не присъства на съдебното заседание. В писмо, изпратено до съда, тя признава, че нейната критика е „донякъде груба“, но в същото време отговаря на дна от темите, които силно вълнуват французите“.

Превод и редакция: „Нова Вест“, Ралица Димитрова