Задават ли се рекордни жеги през новата седмица. Ето какви ще бъдат температурите

747

В понеделник с временно ориентиране на вятъра от север-североизток в източните райони ще проникне още малко по-хладен въздух. Ще преобладава слънчево време с развитие на купеста и купесто-дъждовна облачност, на повече места около и след обяд.

На места, главно в източната половина от страната и планинските райони ще превали и прегърми; възможни са локални по-интензивни извалявания в Североизточна България. Във вторник от югозапад ще се затопля, но на отделни места в източните райони ще превали и прегърми.

В сряда повишението на температурите ще продължи и максималните в много райони от страната ще са между 34° и 39°, по Черноморието 28°-31°. По-късно през деня и през нощта срещу четвъртък на отделни места в Западна България ще има краткотрайни валежи и гръмотевици.

В четвъртък температурите ще са все още високи, но късно вечерта от северозапад ще започне понижение. В четвъртък на места в страната, а в петък и събота отначало в северозападната й половина, през втория ден – и на изток, ще има валежи и гръмотевична дейност.

Повишена вероятност за значителни локални валежи има в петък. В четвъртък и петък ще има и условия за градушки. В събота максималните температури ще са предимно