Задържаха двама българи, отмъкнали 38 килограма златни кюлчета от белгиец

550

Заедно с още трима българи мъжете са нахлули въоръжени в частен имот и са откраднали множество златни кюлчета и скъпоценни предмети

В следствие на координирани действия между криминалисти от Главна дирекция Национална полиция и  ОДМВР-Варна, на 24 юни е проведена полицейска операция. Установено е, че двама варненци – обявени за международно издирване във връзка с издадена Европейска заповед за арест от съда в Белгия, се укриват в къща на територията на с.о. „Траката“.

В рамките на операцията единият бил задържан на адреса, вторият мъж опитал да избяга, но след кратко преследване също бил арестуван. По данни на белгийските власти, на 19 октомври 2020 г. двамата варненци – на 46 и 55 години, с криминалистически регистрации, в съучастие с още трима българи са извършили въоръжен грабеж – от дома на белгийски гражданин са отмъкнали 38 килограма златни кюлчета и други скъпоценни предмети. Тримата от групата са задържани в края на месец март т.г. съответно на територията на Сливен и Несебър, а третият – на Кралство Испания.