Кандидатът за собственик на „Левски“ показа как ще изглежда новият стадион (ВИДЕО)

83

Кандидатът за собственик на ПФК „Левски“ Джоузеф Диксън представи идеята си за това как би изглеждал новият стадион.

„Планира се спортното съоръжението да бъде с капацитет от около 25 000 седящи места, като всички сектори ще бъдат покрити. В близост до стадиона ще бъде построен търговски център с площ 50 000 кв.м, в който ще има магазини, ресторанти и кино и др. Предвижда се и изграждане на релакс-зона с няколко басейна, както и хранителни и питейни заведения извън територията на търговския център“, се казва в описанието към видеото, което беше публикувано в сайтът на БТА.

Британецът Джоузеф Диксън заяви, че има намерение да инвестира 240 млн. долара в отбора, а именно построяването на стадион е един от приоритетите му.

До момента договорът между Диксън и мажоритарния собственик на „сините“ Наско Сираков не е подписан.

„Сините“ са в тежка финансова криза от началото на 2020 г., когато подкрепата си за „Левски“ оттегли основният спонсор – компания за лотарийни игри, собственост на бизнесмена с няколко обвинения от българската прокуратура Васил Божков. Оттогава отборът се издържа предимно с дарения от фенове.

За 31-годишния Джоузеф Диксън се знае, че е бил на неуспешни проби в ЦСКА като футболист, управлява две регистрирани във Великобритания компании със скромни активи и е главен акционер в осмодивизионния английски клуб „Стейнс Таун“.

По публикацията работи: Мариела Анастасова