Чехия и Англия ще се борят за първото място в група D тази вечер

51

Време е за последния кръг от мачове за група D.  Тази вечер Чехия ще се изправи срещу Англия на „Уембли“, а Шотландия ще бъде домакин на Хърватия в Глазгоу, съобщават от Independent

Отборите на Чехия и Англия излизат в спор за първата позиция в група D на UEFA EURO 2020. Мачът ще се проведе тази вечер на стадион „Уембли” в столицата на Великобритания – Лондон и ще започне в 22 часа.

Гарет Саутгейт обяви, че Хари Магуайър и Джордан Хендерсън вероятно ще вземат участие в мача. Двамата дълго време лекуваха травми и досега не са играли в турнира.

В същото време все още не е ясно дали Бен Чилуел и Мейсън Маунт ще бъдат на разположение на специалиста.

Двамата са изолирани като предпазна мярка, тъй като са имало близък контакт  с аса на Шотландия Били Гилмор, който пък бе диагностициран с COVID-19.

При успех днес Англия ще оглави класирането в своята група, което означава, че „трите лъва” ще продължат мачовете си на „Уембли” и на осминафиналите ще се изправят срещу втория отбор от групата на Франция, Германия, Португалия и Унгария.

В противен случай, Англия ще играе следващия си мач в Копенхаген с един измежду тимовете на Швеция, Словакия, Испания и Полша.

 

По публикацията работи: Ралица Димитрова