Порой наводни русенските булеварди, много коли закъсаха (СНИМКИ/ВИДЕО)

114

Проливният дъжд, който се изля вчера, наводни улиците на Русе. Днес вече градът започва да се възстановява.

Особено зрелищна беше гледката по бул. „Христо Ботев“, който изглеждаше като плавателен канал, а кадри в социалните мрежи показаха редица закъсали коли, като някои от собствениците дори се бяха качили на покривите на превозните си средства.

Междувременно млад мъж използва наводнен булевард в града като гребен канал.

снимка: Facebook/Meteo Balkans

Дъждът се изля точно в час пик. Стихията продължи от 17:30 до 18:10 ч. Отчетени са количества 45 л. на кв. м за час, което е близо до екстремните нива от 50 л на кв. м за час.

„За съжаление това се получава при всеки един по-сериозен дъжд, както беше във вчерашния ден. С нетърпение очакваме ремонтите на ВиК. Канализационната мрежа е стара. Като дете си спомням, че тичах точно по такива периоди, когато имаше дъжд около същите места. Виждаме, че за 40 години не се е променило“, коментира в „Тази сутрин“ Димитър Наков, зам.-кмет по комунални дейности.

По думите му тръбопроводите в града работят, но диаметърът им е недостатъчен. Шахтите също се чистят постоянно, увери той.

Предстои ремонт на ВиК, който русенци очакват с нетърпение, каза още Наков. Междувременно днес ще се оправят щетите в част от бул. „България“ в града, където заради пороя се е изсипала земна маса.

По публикацията работи: Мариела Анастасова