Ето кои са храните, които предотвратяват образуването на кръвни съсиреци

154

Когато се разболеем почти винаги отиваме до аптеката за да си вземем някакво лекарство. Същестуват обаче някои храни и билки, които ако се приемат правилно, могат да ни помогнат да се излекуване по-бързо

 Някои естествени хранителни продукти също могат да въздействат като натурален разредител на кръвта и могат да намалят възможността на кръвта да се съсирва.

Ето 4разредители на кръвта, които можете да използвате, за да намалите риска от съсирване:

Джинджифил

Джинджифилът също съдържа салицилат и има противовъзпалителни свойства, които могат да предотвратят съсирването на кръвта, пишат от Actualno. Ацетилсалициловата киселина, която се прилага при приготвяне на лекарство, е синтетично получена от салицилат. Той може да съдейства за избягването на инсулт или инфаркт.

Канела

Ароматната канела, използвана за добавяне на аромати към храната, също е мощен разредител на кръвта. Подправката съдържа кумарин, който има свойства за разрежда кръвта и се използва за приготвяне на лекарства. Канелата често се използва и за поддържане на кръвното налягане под контрол и намаляване на възпалението, причинено от артрит.

Куркума

Подправката с жълт цвят, често срещана във всяко домакинство, от древността се използва заради  лечебните си способности. Куркуминът, една от основните активни съставки на куркумата, има антикоагулантни свойства и може да предотврати съсирването на кръвта. Освен това куркумата е и противовъзпалителна и антибактериална.

Лют червен пипер

Високото количество салицилати в лютивия червен пипер успява да въздейства като успешен разредител на кръвта. Лютият пипер може да се прилага и при нужда от сваляне на кръвното  и подобряване на кръвообращението. Можете или да използвате смлян лют червен пипер в храната си, или той да се приема на капсули, които можете да си купите от аптеката.

По публикацията работи: Ралица Димитрова