Емблематичният Тадж Махал отвари отново врати за посетители

59

Емблематичният за Индия монумент Тадж Махал отвори врати за посетители днес, след като властите в страната смекчиха ограниченията срещу коронавируса, за да стимулират икономиката на страната

Монументът в Агра е построен през 17-ти век от император Могол Шах Джахан.Тадж Махал бе затворен в началото на април, след като индийското правителство въведе строга карантина с цел да овладее разпространението на коронавируса.

Само 650 туристи ще могат по едно и също време да се намират в туристическия обект. Тадж Махал обикновено привлича между 7 и 8 милиона посетители годишно, или средно над 20 000 души на ден, предаде още Reuters.

Щатът Утар Прадеш, който се намира Агра, съобщи за 270 нови случая през последното денонощие. Това е един от най-засегнатите щати в страната по отношение на общия брой случаи на COVID-19.

Министерството на здравеопазването на Индия обяви днес 62 224 нови инфекции с COVID-19 за една нощ, малко по-високи от данните от предходния ден, но все още доста под пика през май с над 400 000 ежедневни инфекции.

Общият брой на заразените с вируса в южноазиатската страна сега възлиза на 29,63 милиона, докато общият брой на смъртните случаи е 379 573, показват данните.

Превод: Редакция „Нова Вест“, Ралица Димитрова