Социалният министър: Безработицата в страната намалява, икономиката плавно се възстановява (ВИДЕО)

На брифинг в Министерски съвет днес служебият премиер Стефан Янев заедно с министрите направиха равносметка науправлението на слъжебното правителство до момента. То какво каза вицепремиерът и минстърът на труда и социалната политика Гълъб Донев направи равносметка 

„Основната цел в работата на Министерството на труда и социалната политика е насочена с грижа и с мисъл за гражданите на България. Министерският съвет прие решение за удължаване на добавката от 50 лв. на всички български пенсионери. Скоро предстои правителството да приеме решение за увеличение на пенсии, така че при тези, които е необходимо, те да бъдат осъвременени. Продължаваме и с мисъл и за уязвимите групи от българското общество – тези, чиито доход е под линията на бедност“, заяви вицепремиерът и министър на социалната политика Гълъб Донев.

„Работим и по това да запазим бизнеса и заетостта. Безработицата в страната продължава да намалява. Към днешна дата на годишна база намалението е с над 37%, а безработицата у нас в момента е е около 5,5%. Това е добър знак, че българската икономика плавно се възстановява“, каза още той.