Напитките, които не трябва да пием на празен стомах

694

Всички, сме чували, че е добре да пием много течности, особено, когато навън е горещо. Има някои напитки, които в никакъв случай не трябва да пием на празен стомах 

Докторът по медицинските науки, Михаил Гинзбург кои напитки оказват вредно въздействие върху нашето здраве, ако се пият на гладно.

Освен водата, според лекаря, няма други безопасни течности. Всеки трябва да започне сутринта с чаша вода и след това да се съсредоточи върху здравето си.

Д-р Гинсбърг обясни защо ферментиралите млечни напитки не са най-добрият начин да започнете деня. Те могат да провокират силна коремна болка. Киселите течности категорично не се препоръчват за хора със стомашно-чревни заболявания.

Ако стомахът е здрав, можете да изпиете чаша зелен чай на гладно или кафе, но не в чист вид, а с каквото и да е мляко. Но соковете, смутитата и фрешовете силно дразнят стените на стомаха.

Голямо количество плодови киселини и захари просто изяждат стомаха. Дори напълно здрави хора е по-добре да не започват деня така, пишат още от Zdrave.to.Също така, лекарят е категорично против сода, компоти и алкохол.

По публикацията работи: Ралица Димитрова