Местят Музея на военната авиация от Крумово в Пловдив

Служебният министър на отбраната Георги Панайотов беше на посещение днес в Община Пловдив.

Той обяси, че причината за посещението му е това, че Министерство на отбраната отдавна има планове да премести Музеят на Военната авиация от Крумово в Пловдив.

„Има решение на Министерски съвет от 2018 г., което още не е изпълнено, но предстои. От тук нататък остава да помислим как да се извърши точно преместването на музея. Общината си е изпълнила работата. Това е много сложно инжинерно заминание. Тепърва трябва да се види дали е възможно тези машини, които са на една доста пределна възраст, могат да се преместят, но останалата част ще се премести със сигурност“, заяви Панайотов.

„Сегар логично, трябва да намерим откъде да вземем пари. 13 милиона лева е една доста кръга сума, особено в днешно време. Не само желание има, има и намерение“, допълни Панайотов.

Той коментира и акцията по издирване на черната кутия на падналия в Черно море МиГ-29. Министърът обясни, че времето трябва да се оправи, за да се поднови търсенето, защото в при тези метеорологични условия, вълните клатят корабите и те не могат да прихванат сигнал.