Първи коментари на златните момичета след триумфа на Европейското първенство (ВИДЕО)

blank
кадър: NOVA
- Реклама -

В неделя Ансамбълът ни по художествена гимнастика завоюва златен медал на финала на 5 топки и сребро на финала с три обръча и два чифта бухалки на Европейското по художествена гимнастика, което се проведе във Варна.

Така, България приключи с общо 6 отличия от шампионата. Сребърни медали в предишните дни завоюваха Боряна Калейн в многобоя при жените и ансамбълът за девойки в многобоя и на финалите на отделните два уреда.

„Момичетата се зарадваха, зарадвахме и всички хора, които бяха в залата. Доволни сме. Вече сме със затихваща емоция след състезанието”, каза националният селекционер Весела Димитрова.

- Реклама -

„След толкова много време бяхме забравили какво е да играеш пред родна публика. Чувствахме се точно както в „Арена Армеец”. Въпреки че сега в залата имаше само 50% публика, ние я усещахме пълна. Много сме благодарни на всички, които ни подкрепиха”, коментира пред NOVA Стефани Кирякова.

„Вече наистина има много отбори, които се борят за призовите места. Сега ни предстои малка почивка, след което продължаваме да се трудим в залата и ни очакват олимпийските игри”, каза Симона Дянкова.

По публикацията работи: Мариела Анастасова

- Реклама -