Ето как да обелите шамфъстъците за нула време (ВИДЕО)

137

Едва ли има някой, който не обича да похапва шамфъстък. Той е чудесна съставка на куп рецепти. Проблемът обаче е трудното белене на черупката на тези ядки. 

Ако седнем да похапване тази ядка, то несъмнено ще ни трябва поне час, за да обелим шамфъстъците.

Оказва сеобаче, че изобщо не е нужно да си късаме нервите и да си чупим ноктите, че понякога и зъбите, махайки черупката им. Можем да обелим дузина шамфъстъци при това буквално за няколко минути, пише Blitz.

За да обелите лесно шамфъстъците от черупките им ще са Ви необходими миксер с една бъркалка и голяма купа или чаша.

Изсипете шамфъстъците в купата. Пуснете миксера и „разбивайте“ за около три минути на минимална скорост.

Може и да не вярвате, но след това всички шамфъстъци ще бъдат „освободени“ от черупките си, които ще останат на дъното на купата.

По публикацията работи: Мариела Анастасова