Огромен кит се стовари върху рибарска лодка в Австралия

196

Огромен кит се стовари върху рибарска лодка в Австралия. При инцидента са пострадали двама души, състоянието на единият мъж е тежко

Двама мъже от Далечното южно крайбрежие на Нов Южен Уелс са хоспитализирани, след като кит се стовари на палубата на лодката им, съобщават от 9Gag.

Приятелите Ник и Мат излезли на риболов край Нарума, когато огромното животно е изплувал и се е приземил върху лодката им. Двамата мъже са пострадали, като 18-годишният Ник е откаран по спешност в болница със счупен врат и тежки наранявания на главата. Той остава в кома в болница Канбера. Мат е имал сътресение на мозъка, но състоянието му в момента е стабилно.

Джон Мур, бивш оператор на чартър на остров Монтег, заяви, че произшествието е много необичайно. „Изключително съм изненадан – ситуации като тази са много, много редки. Китовете са невероятно интелигентни и много добре познават областите около тях“ – сподели той.

Полицията отправи апел към хората, излизащи във водата с лодки да внимават, тъй като в момента е сезонът на миграция на китовете и се наблюдават десетки от тези животни във водите на NSW.

Според местните власти, никой не е издавал предупреждение за опасността от китове в този момент и двамата мъже не са имали представа, че има такъв наблизо.

 

Превод: Редакция „Нова Вест“, Ралица Димитрова